neděle 30. června 2019

Ztracená karavana část jedenáctá

Po nalezení těl , dal David, příkaz k zabalení tábora i přesto , že sluneční svit , byl již mnohem silnější. Nedbal na návrh Jany a Rémuse , že by měli zůstat na místě. Oba byli zoufalí když mu to navrhly a tak se stalo , že se pohádali skoro až do krve. Jana i Rémus argumentovali s tím , že zbraň by podle legendy měla být ve městě ale David je neposlouchal , dal jim na výběr , bud přestanou o tom mluvit a půjdou s nimi , nebo jim zde nechá polovinu zásob a oni dva zde zůstanou a zemřou. Jana a Rémus se rozhodli zůstat , měli strach ale zároveň měli zlé tušení , že vydat se na cestu by je stálo život.
A tak se stalo , že se karavan rozdělila na dvě nevyrovnané části. I když přes Davidovo překvapení se k Janě a Rémusovi přidali ještě lékař František Nezval a jeh zdravotní sestra Kamila Ridká , která po něm házela zamilované pohledy.
Ještě před tím než se druhá část skupiny vydala pryč se je lékař nezval pokusil varovat , před možnou dehydratací, protože mělo být již pravé poledne . Jenže nikdo ho neposlouchal a tak zůstal v táboře, kde mu dali aspoň ostatní členové výpravy za pravdu , co chtěli najít zbraň.
Zpočátku se cesta , na , kterou se ve spěchu z tábora vydala početnější část karavany zdála být v pořádku v pořádku ale celá skupina cítily jisté napětí. Netušily zdali přežijí. Mysleli , si , že spása je v útěku , jen netušily jak se ve skutečnosti mýlily .
Pouštní slunce bylo již v polovině své cesty a vzduch se tetelil horko , ze zatím početné přeživší skupinky se lil pod proudem a všichni , v duchu doufali v přestávku, která stála nepřicházela až do dob než zkolaboval sám David.
Pak se tedy rozhodl pro přestávku a nechal udělat tábořiště. Byl přesvědčen , že jsou již dostateně daleko , ale netušil , že je někdo pozoruje s očima podlitý krví, byl to Kamil , nebo spíše to co z něj zbylo. Byl ovládán vyší mocí , která podle něj měla ve všem pravdu , jenže etušil že se skupinka rozdělila a večer pomalu přicházel a stejně tak se začalo projevovat i vyčerpání z horka….A pouští se rozlehl šílený smích , který předcházel vytí neznámého zvířete , z čehož všem v tábořech naskočila husí kůže.
Jediné co napadlo ty , kteří zůstali u zakázaného města bylo zdali ze skupinky co odešla dojde někdo živý k cíli…..

Žádné komentáře:

Okomentovat

Moc děkuji za komentář.Jakmile.budu moci přečtu si ho.🐱