sobota 26. srpna 2023

Klaun v kukuřičném poli

Milý čtenáři, milá čtenářko, a nebo spíše převážně, milé děti noci,
rozhodla jsem se s vámi podělit o recenzi na následující knihu. Nevím, jestli jí teda znáte, ale doufám, že ještě ne. Upřímně jsem se nechala k její koupi překecat v knihkupectví a nebo to byla jiná kniha? Sama už nevím. Takže doufám, že se vám následující recenze bude líbit.

A snad je zde někdo kdo má zrovna tenle žánr, ve kterém se příběh odehrává, rád.

S pozdravem Vaše Irí

***

Klaun v kukuřičném poli
Autor: Adam Cesare
Rok vydání: 2022
Žánr: Retro – slasher

Klaun v kukuřičném poli je příběh, jenž nás přivádí do ospalého městečka Kettle Spring, které možná vypadá z počátku jako idealistické místo pro nový život pro mladou dívku Quinn a jejího otce. Jenže vše není takové, jak se na první pohled zdá.

 Již první náznaky potíží s obyvateli města pocítí hlavní hrdinka ve škole, ve které dopadne hned první den po škole, neboť její učitel přírodopisu dostane zachvat zlosti - nesnáší nové technologie a další věci jimi spojené. Jenže ani pak nekončí problémy, které Quinn potkají a do kterých se zamotá i její otec.

Jaké temné tajemství skrývá ospalé městečko a co má s tím společného klaun, kterého mladá dívka vidí z okna svého pokoje na boku zavřené továrny?

 A co se stane když klaun začne řádit na párty kam je dívka pozvaná a odkud není uniku? Neb se párty odehrává uprostřed kukuřičného pole, kterou pořádají její spolužáci..Přežije někdo nebo všichni do jednoho zemřou?

Jestli to chcete vědět. Tak si knihu přečtěte.

Knihu jsem četla a měla jsem jí přečtenou celkem za 3 dny. Má pohouhých 290 stran. Kniha dokáže zaujmout, jak obalem, tak i obsahem. Hlavní postava není ufňukaná slečna a rozuzlení je zajímavé a nečekané.

  Jediné co se knize dá vytknout je nečekaný skok do minulosti hlavní hrdinky v době kdy začne totální chaos. Kniha má rychlý spád a dobře se čte, jen to není uplně šálek mé kávy. Ale jako oddechovku od jiných hororu mohu doporučit.          





2 komentáře:

  1. Odpovědi
    1. Ne to až u 3 ,4 nebo 5 knihy .Mám tu kolem 15 nebo 16 nepřečtených knih převážně hororu 😅

      Vymazat

Moc děkuji za komentář.Jakmile.budu moci přečtu si ho.🐱