sobota 24. prosince 2016

Vánoční čas

Povídka je věnovaná všem upírkám a upírům jako vánoční dárek. Nevím, jestli slavíte Vánoce, ale doufám, že se všem bude líbit a také bych chtěla poděkovat za zprávu která mi přišla na email od uživatele D.
Vím, měla jsem poděkovat dříve, ale nějak mě to nenapadlo, a tak tedy děkuji za zprávu, jenž mi přišla a která potěšila a také dodala více chuti do psaní.
 
***

Byl pozdní zimní večer a k zemi se snášely drobné sněhové vločky, jenž v záři měsíce se jak diamanty třpytily. Dopadaly na ztichlou ulici a na okna domů, kde spolu s mrazem ledové květiny kreslily.
Byl čas Vánoc a město pod závojem sněhu klidně spalo nebo to tak aspoň na první pohled vypadalo. Avšak první dojem může někdy i klamat a v tomto případě klamal. Ne všichni obyvatelé města spali. Nespali ti, jenž dětmi noci jsou, neboť se chystali vyrazit do ulic na lov, a pak na Vánoční trhy, neboť krom lovu, měli i jiné starosti a to zdali tyto svátky slavit či neslavit. Některé z nich možná Vánoce omrzeli, nebo si mysleli, že nejsou hodni tohoto svátku avšak byly tu i případy, kteří doufali, že v době Vánoc bude klid a oni se budou moci i se svými přáteli setkat a předat jim dárky.
A právě tito upíři a upírky vydali se na vánoční trhy, jenž byly určeny pro samotné děti noci. Dalo se tam sehnat skoro vše a oni si mohli vychutnávat vánoční výzdobu. Modré a stříbrné ozdoby na vánočním stromě, jenž díky osvětlení do tmy zářil jak slunce v pravém poledni. Či dřevěné stánky ozdobené zelenými řetězy, ve kterých byly stříbřité vlnky a tomu dominovaly žluté zvonky se zeleným jmelím.
To vše bylo na zasněženém náměstí a budilo to dojmem skoro až pohádkovým. Některé stánky prodávaly sošky, oblečení, vánoční ozdoby a k tomu všude hrály vánoční koledy. Jiné zase šperky a občerstvení a také čerstvou teplou krev v kelímkách s brčkem.
Avšak stalo se, že jednou šli na své oblíbené trhy a kde nic tu nic nebylo. Chtěli se vrátit zpátky domů a nic neslavit. Když tu náhle začali se k nim se sněhovými vločkami snášet i vlaštovky z papíru. Vzali je tedy do svých rukou a opatrně, jak když hladí malého netopýra, je rozbalili. A tam našli i pokyny. Vydali se tedy podle pokynů na papíru a brzy došli k tmavému místu, kde nebylo žádné osvětlení avšak to se náhle změnilo. Všude kolem upírů a upírek se rozsvítila vánoční hvězda a okolí rozzřářil nádherný strom, jehož vrchol zdobila zlatá hvězda. K údivu všech upíru se ukázali i ti kteří svátky neslaví, neboť jedna upírka jménem Yukia dostala všechny na vánoční oslavu, aby jim dokázala, že i když jsou dětmi noci mají i oni právo na vánoční svátky. A tak na zapomenutém náměstí rozezněly se koledy a vzduch provonila vanilka se skořicí a všichni upíři s upírkami si vánoční čas užívali.

https://www.youtube.com/watch?v=ltzIKNSEfQs

4 komentáře:

Moc děkuji za komentář.Jakmile.budu moci přečtu si ho.🐱