neděle 19. února 2017

Upíři

Již po několikáté se snažím napsat úvod k tomuto článku a zkrátka nejde to. At napíšu cokoliv, tak mi to zní uměle opět. Takže s čím začít, v prvé řadě upíři, jsou samotnou součástí lidstva již po několika staletí. Ať na ně věříte nebo o nich rádi posloucháte příběhy či čtete knihy a povídky. Pokud se podíváte na lidovou slovesnost tak je tam zkrátka a dobře máte.

Jenže během staletí se z těchto dětí noci staly ve filmech buď nestvůry, jenž baží po lidské krvi, neschopní logického uvažovaní, jak může dokazovat film Drácula 2000 a nebo zářivě třpytící se na slunci, ideály krásy, jenž jsou vegetariáni, a když s nimi flákne jiný upír o zem, tak popraskají jako porcelánová panenka. To můžeme vidět zase například ve Stmívání, ale ruku na srdce - umíte si představit Dráculu či jiného upíra, jak se třpytí na slunci? Já tedy ne a to mám celkem dobrou představivost. Ovšem existují i filmy, kde jsou upíři ukazování z obou stran a to například Dracula neznámá legenda či knižní předlohy od Jeaniene Frost, která má na svědomí knižní sérii Noční lovci. Upřímně vřele doporučuji si tuto sérii přečíst, je opravdu velice zajímavá a hodně čtivá. A kdyby náhodou upíři existovali, tak by je podle mého názoru nemusela ani tato série zklamat a nebo naštvat. Ale je tu jedna věc, která mi stále vrtá hlavou. Jaký je vlastně den upíra či upírky? Jak své dny prožívají a mají také trápení například se zuby? Upřímně teď si říkáte, co k tomuhle autorkou vedlo? Možná zvědavost anebo fantazie. Přesto ale co vidíme ve filmech či v knihách vede člověka k jediné otázce: Co vlastně víme o upírech? Nic. Bud na ně člověk nevěří anebo i když věří tak jim možná odmítá naslouchat a nebo se vyskytují i ti, co naslouchají, ale jsou poněkud uzavření anebo nenápadní.

Takže pojďme se společně zamyslet nad život upírů ať ženy či muže.

Upíři v podvědomí veřejnosti jsou dáni jako nesmrtelní, avšak nebezpeční, nemilosrdní predátoři, kteří nemají s ničím potíže. Ale co když se mýlíme? Například upíři tesáky. Jsou ostré a dovolují proniknout velmi snadno lidskou kůži. Co se ale stane, když upíra nebo upírku začnou tesáky bolet? Mají zubaře? No, jsou tu dvě možnosti, za prvé zubaře mají, ale nechodí k němu a za druhé zubaře nemají, protože to nepovažují za důležité a nebo nemají nikoho kdo by jim ho udělal. Pak je možné že upíři zuby zkrátka nebolí, ale dejme tomu že by například mladou upírku začaly bolet zuby. Ale co by mohlo být příčinou této bolesti? Když zubní kaz a zánět dásní u nich můžeme vyloučit už i díky faktu, že v žádné literatuře nikdy neonemocní s něčím tak obyčejným jako je zánět dásní a též můžeme vyloučit ze stejného principu i zubní kaz. Tak se tedy zde vynořuje otázka, co třeba může být problémem? Jedna možnost je, že se kořist bránila a omylem zuby upírovi ulomila a ty špatně srostly (což se mi nezdá moc pravděpodobné). No a druhá možnost má něco i společného s vývojem upíra. Možná, že se zuby u upíru vyvíjí jako u lidí. Zkrátka na začátku mají mlíčňáky a ty jim možná kolem 9. roku života začnou nahrazovat mnohem ostřejší a učinější zuby. Což by logicky dávalo smysl. Ted je ale otázka co s tím? No nejlepší by bylo si ty zuby, co nejsou ty pravé upíří vytrhnout. Způsobu vytrhovaní je hodně.
Například uvázat si kolem zubu provázek a požádat kamaráda či kamarádku, aby pořádně a prudce otevřel nebo otevřela dveře a tím pádem by byl zub venku. Také nezapomeňme i na další detail, u upírů a to je jejich vynikající imunitní systém. Nechytí od vás anginu, chřipku, spalničky, neštovice a nehrozí jim zápal plic, zlomené koleno, protože umí vyrovnat i dobře rovnováhu. No a jak vypadá obyčejný den upíra asi podobně jak lidský kdo ví.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Moc děkuji za komentář.Jakmile.budu moci přečtu si ho.🐱