neděle 4. června 2017

Upíři a tropická vedra

Někdy se člověk nad něčím zamýšlí jen tak a nebo proto, aby pomohl či poradil kamarádce, která ho k té myšlence přivedla. No jak to je s tímto článkem teď u mě to vám ale doopravdy neprozradím. Aspoň ne na začátku.
Jedna z věcí, která dokáže na upírech zaujmout, kromě jejich aury tajemství, charisma a loajality, co mají mezi sebou, je i jejich adaptace na různé roční doby a prostředí. Pokud si přečtete o nich jakoukoliv literaturu tak to v ní máte i napsané a nebo naznačené. Ale nikdy jsem nikde nečetla, jak se vypořádají s tropickými vedry.
Když se vezme v úvahu, že jsou hlavně dětmi noci mohli by mít i oni menší potíže při tom, jak se ochladit ve vedrech. A tak jsem se rozhodla sepsat aspoň pár rad, které by mohly pomoci a snad i pomohou.
 
1. Pokud nemůžete přes den spát díky vysokým teplotám, je nejlepší najít si chladné místo a tam se přesunout. Nejideálnější by byla kamenná stavba, neboť kámen, když je léto, nádherně chladí.
 
2. I když jste upíři a nebo upírky měli byste dbát na pitný režim a pořádně pít, ale ne ledové pití nebo 
vám bude příliš velké teplo. Pijte studené (i chlazené krevní náhražky).
 
3. Je možné, že vám jen a pouze voda nechutná. Tak si udělejte třeba meduňkovou vodu a nebo bezovou domácí bez chemikálií. Obojí osvěží.
- bezovou vodu uděláte tak, že si natrháte květy černého bezu, jenž kvetou a při jeho sběru si dejte i pozor na hmyz, berušky a pavouky. Koupíte 1 citron, pokud možno nádherně žlutý a šťavnatý. Květy pořádně umyjete pod tekoucí vodou. Citron je důležité pořádně umýt pod horkou tekoucí vodou a vytrhnout ho s čistou houbičkou na nádobí .
Na 1 litr bezové vody jsou ideální 3 bezové květy a 2 plátky citronu. To vše dáme do litrové nádoby a zalejeme studenou vodou. V žádném případě nepřidáváme cukr. A pak na večer uložíme do lednice a necháme jí tam luhovat do příštího dne. Příjemně osvěží.
 
4. K uvolnění si udělejte mátovo-meduňkový čaj a nebo mátovou vodu s meduňkou. Na tu bohužel postup neznám. Máta umí člověka osvěžit, a tak doufám, že dokáže osvěžit i upíra, neboť je to bylinka. A meduňka je zase dobrá na uklidnění
 
5. Pokud je vám stále velké horko, dejte si vlažnou sprchu.
 
6. Nepijte krev, ve které je moc soli.
 
7. Udělejte si studený obklad a přiložte si ho na spánky. Sice je to většinou doporučovaný při migrénách, ale za zkoušku nic nedáte.
 
8. Namočte ručník a nebo záclonu. Záclonu či ručník pověste na místo kde fouká. Ochladí to aspoň trošku vzduch.
 
9. Počítač a nebo televizi vypněte aspoň dvě hodinky před tím než jdete ulehnout ke spánku. I díky elektronice se může teplota v bytě navýšit. Takže pak nezapomeňte pořádně vyvětrat.
 
10. Kupte si klimatizaci a nebo spěte při otevřeném oknu.
 
A teď ještě pár drobností. Díky nedostatku spánku můžete být mírně vystresovaný, a pak vám nemusí být dobře a nebo můžete být vzteklí.
Zkuste relaxační koupel a antistresové omalovánky. Pomůže to a aspoň se trošku uvolníte.

Jinak všem upírům a upírkám z celého srdce přeji hezký víkend a týden a snad se konečně ochladí a začne pršet pořádně.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Moc děkuji za komentář.Jakmile.budu moci přečtu si ho.🐱