neděle 24. prosince 2017

Vánoční čas aneb dárek pro vás upíři a upírky

Po roce Vánoce opět zavítaly mezi nás a nastal vánoční čas. Pro mě zároveň i milá možnost, jak vás aspoň trošku v tento čas potěšit povídkou, kterou jsem udělala s radostí a sem tam i s menší dilemou, co a jak napsat či nakreslit. Takže mám zde pro vás, milé upírky a milí upíři, menší dáreček. Vím, mnoho to není, ale snad vás to potěší aspoň trošičku. A ještě jednou vám všem přeji veselé a šťastné Vánoce.
 
***
 
Byl pozdní večer a venku chumelilo. Sníh zakrýval střechy domu a větve stromu, jenž tiše pod jeho váhou naříkaly. Měsíc se schovával za mraky. A přesto se v tomto nečase rozhodlo pár upíru vydat ke krmelcům, aby tam zvířata aspoň něco našla k jídlu. Věděli, že až se vrátí zpět domů tak že je žádné překvapení nečeká, no aspoň si to mysleli.
Nikdo z nich nemohl tušit, co se zrodilo za nápad v hlavě Alexandry. Díky jejímu návrhu se hned začal dům, po tom co odešlo pár upíru ke krmelci, vánočně zdobit. Dokonce byl donesen i živý smrk v květináči. Jeho zelené větve zdobily tmavě modré vánoční ozdoby se stříbrnými hvězdami a zlaté ozdoby s ornamenty či kresbou zasněžené krajiny. Nechyběly ani skleněné drobné lucerny a špičku vánočního stromku zdobila zlatá hvězda. Všude po domě se věšelo jmelí většinou ve své přirozené barvě, ale někdy se dalo chvilkama zahládnout i zlaté jmelí. Všude vládla dobrá nálada.
Vánočnímu stolu dominovala rudá vánoční růže a v krbu plápolal oheň. Celý dům byl vánočně vyzdoben a všichni byli přesvědčeni, že je dnešního dne nemůže již nic překvapit. Ale bylo tomu tak i ve skutečnosti?
Mezitím došla jedna skupina upíru ke krmelci, který začali plnit vším co donesli a také šli a rozvěsili po stromech lojové koule. Jejich práce byla korunovaná úspěchem, když náhle zaslechli slabé žalostné mňoukání a kňučení. Vydali se tedy po zvucích a ke svému překvapení našli pod sněhem v krabici štěňátko s koťátkem. Štěne bylo černé barvy a na čele mělo bílou hvězdu. Koťátko bylo celé černé, až na konec paciček a ocásku, které byly bílé. Pro upíry to nebylo těžké rozhodnutí co s nimi, neboť jim bylo jasné, že se jich někdo rozhodl tímto krutý způsobem zbavit. A tak se rozhodlo malé nalezence opatrně a něžně zabalit do bundy a vzít je k sobě domů.
Když se vrátili domů i s těma dvouma promrzlými uzlíčky, čekalo je překvapení a teplá krev. Nebyli ale jediný kdo byl překvapen, i ostatní upíři s upírky neskrývali svůj udiv nad drobnými tvorečky, jenž donesli a kterých se s láskou a opatrností ujali, aby jim vynahradili těžký začátek do života, a tak po tom co se postarali o mláďata, šli společně do obyváku, kde hráli společenské hry a užívali si aspoň trošku pohody o vánočních svátcích.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Moc děkuji za komentář.Jakmile.budu moci přečtu si ho.🐱