neděle 29. dubna 2018

Bylinky a upíři

Tento článek, který si právě čtete, anebo se teprve chystáte číst, vznikal delší dobu a až na několikátý pokus se mi podařil napsat úvod k tomuto článku. Některé články zkrátka potřebují čas, neboť se nedají napsat za pět minut či za hodinu, a tak tomu bylo i u tohoto článku. K jeho sepsání jsem pro změnu potřebovala knihy. Píši jejich název hned v úvodu pro jistotu. První kniha je Fyziologie v kostce a druhá kniha Léčivé rostliny od Bruno. P. Kremer. Takže doufám, že se článek bude líbit.
Někdy mě napadají různé myšlenky a nápady, které se týkají i upírů. Nedávno mě napadlo, jaký mají asi tak vztah k přírodě a vůči bylinkám, protože si nejsem jista zdali se o tomto vztahu zmiňuje nějaká kniha či film, rozhodla jsem se nad tím zamyslet a sestavit pár bylin, které by se možná upírům mohly hodit, ale kdo ví.
Tedy podle mého názoru mají upíři k přírodě kladný vztah, protože ať jsem si četla jakoukoliv knihu nebo jsem viděla jakýkoliv film tak nikde neznečisťovali životní prostředí na rozdíl od lidí a nebo zbytečně nepoškozovali či neničili přírodu. A také si určitě uvědomují i účinnost bylinek, a proto jsem se jich rozhodla pár vyhledat v knihách. Zde je máte vypsané:
 
Řebíček obecný
Výtažek z této bylinky pomáhá proti bolesti zubů, ale také se hodí k zastavování krvácení a k urychlení hojení ran.
 
Proskurník
Z této bylinky se dá uvařit čaj, který by měl mít uklidňující účinky a nebo se dá použít jako mastička na drobné rány. Mastičku vyrobíte tak, že smícháte trochu vody s rozmletým kořenem. Pak se dá v klidu nanést na drobné rány.
 
Měsíček lékařský
Květina nebo spíše bylinka, která se může vyskytovat i na zahradě. Tato rostlinka má vícero využití. Dá se použít proti infekcím, na řezné rány, otoky a nebo rozpraskanou kůži. Dokonce se může použít i jako obklad na oči.
 
Skořice
Skořice se používá hlavně na srážení teplot.
 
Heřmánek
Je to vhodná volba při bolesti hlavy a nebo při stresu. Jo, heřmánkový čaj moc hezky voní.
 
Meduňka
Moc hezká bylinka, která pomáhá proti nespavosti. Takže nemůžete-li spát dejte si meduňkoví čaj.
 
Kostival
Další bylinka, která podporuje hojení řezných ran, výronů a zlomenin.
Bud si uděláte z kostivalu čaj anebo krém.
 
Lipový květ
Lípa hezky voní a hlavně jako lipový čaj se pije třikrát denně, když trpíte nespavostí.
 
Zázvor
Jeli vám velká zima dejte si zázvorový čaj zahřeje.
 
Kokoška pastuší tobolka
Je vhodná ke zmírnění krvácení z drobných ran či odřenin. K jejich ošetření se používá sušená květinová nať, která se nechá vylouhovat ve vodě a obklady jsou na světě.
 
Márinka vonná
Máte-li bolesti hlavy použijte její nať.
 
Sedmikráska obecná
Drobná květinka na zahradách označována jako plevel a přesto je tak užitečná. Je vhodná na ošetření ran.
 
Uročník bolhoj
Je dobrý proti omrzlinám, jo a taky se dá použít jako obklad na lepší hojení ran.
 
Kozlík lékařský
Může se používat proti nespavosti, ale jen jednou za čas.
 
Čintec lékařský
Vzácná bylinka, u které je zakázaný sběr. Ted mě tak napadá, jestli by se dala pěstovat v květináči? No nic od úvahy zpět k účinkům této bylinky. Dříve se tato vzácná bylinka používala proti průjmu a na hojení sečných ran. Mimochodem slovem dříve mám na mysli 15. až 16.století.
 
Vrba křehká
Když jí máte na zahradě nemáte potíže s vlhkostí pudy, ale když jí pak pokácíte, tak tam kde dřív stála, máte bahno. Mimochodem kůra vrby se dříve používala proti horečkám, no spíše čaj z její kůry.
 
A máme zde poslední bylinku konečně.
 
Barvínek větší
Je to bylinná okrasná rostlina, která se používá proti krvácení.
 
Takže, milé upírky a milí upíři, doufám, že tento článek k něčemu bude a že se vám to bude aspoň trošku hodit.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Moc děkuji za komentář.Jakmile.budu moci přečtu si ho.🐱