neděle 18. listopadu 2018

Ztracená karavana -část devátá

Sice není moc nálada na psaní ale tady přináším další část Ztracené karavany. Jen , no dělám si o někoho starosti………………………..
Příštího dne se celá výprava vydala k ruinám města . Byli nedočkavý , na co přijdou, co odhalí. Zároveň , ale měli zvláštní pocit když se zastavili nedaleko ruin , neboť velbloudi odmítli jít dál. Po krátké poradě se rozhodli . že velbloudy zanechají ve stínu jediného stromu s kuchařem a sami se vydají dál.
Sebou si vzaly dostatek vody , a cestou vesele probírali ,nač by mohli narazit. Někteří doufali v objevení hrobky Faraona , jiný zase v objevení starého zapomenutého Egyptského božstva a přitom netušili , jak moc se mílí.
Náhle Janě něco došlo , a zeptala se Remuse . "Remusi prosím tě jen tak náhodou nemohlo by se jednat o zapovězené město z jedné starověké egyptské básně? "
Rémus se na ní podíval se zamyšlením pohledem a odpověděl jí : " Jano doufám , že se pletete ,kdyby se jednalo o zakázané město měli bychom velký problém a dost silně pochybuji že by kdokoliv přežil."
Kamil , který šel před nimi , se na chvilku zastavil a a pak se zeptal Jany o jakém zakázaném městě to mluví. Jana mu tedy začala vyprávět , příběh o zániku jednoho starověkého Egyptského města.
Před více jak několika tisíci let mělo v Egyptě existovat město jehož jméno se nedochovalo , a které mělo být smazané ze všech papírů a z celé historie Egypta. Prostý lid toto město začal nazývat Zakázaným Městem.
Dle pověsti , město v dobách největší slávy vzkvétalo, avšak stalo se , že kněží zatoužili po bohatství a vládě nad Egyptem. Rozhodli se proto proklít samotného Faraoná , který vládl v klidu a celkem mírumilovně . Za jeho vlády Egypt vzkvétal a lid zbytečně netrpěl. Mnoho jeho nepřátel , si myslelo , že je naivní , mysleli si to i kněží Zakázaného Města ale v tom se spletly.
Faraon se dozvěděl , o jejich plánech a rozhodl se je krutě a přísně potrestat . Takovým způsobem aby se už nikdo v životě nepokusilo o jeho svržení. Byl za kněžími Amona -Re a požádal je o pomoc , jeho podmínkou ale bylo , aby nevinné obyvatelé byli ušetřeni a dostali možnost z města odejít.
Vydal se tedy i s početnou družinou do města , kde předstíral , že jen a pouze jde zkontrolovat zda je vše v pořádku. Ve skutečnosti ale ze své družiny poslal několik poslů mezi prostý lid aby mu dal na vybranou a možnost zvolit si mezi životem a smrtí. Někteří lidé odešli pak i s Faraonovou družinou přesně za tři dny pod rouškou noci a jiný zůstali neboť souhlasily s knězi a chtěli Faraona zahubit , a také nevěřili , že by mohlo cokoliv od vládce Egypta odvrátit kletbu.
Což , byl i důvod proč nevarovali kněze . Jakmile nastala třetí noc kněží začali s kletbou , avšak stalo se něco co neočekávali , kletba se obrátila proti nim a všichni zahynuli.
Faraon , po nějaké době poslal na místo průzkumné jednotky avšak z těch se vrátil jen jediný voják , z odvrácené kletby se stal nepokojný přízrak s vraždícími úmysly. Faraonovy kněží a muži dokázali nakonec přízrak porazit a zapečetit do hrobky , avšak ve městě nechali i varovaní jenž zní:
Střež se cizinče vstoupit do hrobky , jinak kletba tě nemine , jež faraona zahubit měla.
Z kletby té přízrak krutý , povstal jenž slitovaní nezná ,neb v utrpením lidském se vyžívá. Ten přízrak vytvořen díky zlým úmyslům , ted v tomto místě spočívá ,proto se ho střež cizinče poznat neb krutou smrtí ty i tví druhové zemřeš.
Přežije jen ten jenž přízraku do očí nepohlédne .
To je vše co se ví o Zakázaném Městě. I když podle pověsti , se tma někde nalézá i zbraň pomocí , které by se měl dát přízrak opět uvrhnout do jeho vězení.
Po tomto příběhu , se všichni tři zamysleli a kráčeli vstříc neznámému osudu , jenž je v ruinách neznámého města očekával.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Moc děkuji za komentář.Jakmile.budu moci přečtu si ho.🐱