neděle 9. prosince 2018

Ztracená karavana část desátá

Po tomto příběhu , se všichni tři zamysleli a kráčeli vstříc neznámému osudu , jenž je v ruinách neznámého města očekával.
Již , byli na místě , když je náhle zasáhla písečná bouře. Všichni se utíkali skrýt do nejbližšího pozůstatku města a zde zůstali stát ztuhlí překvapením z toho co viděly.
Na stěně před nimi , bylo přibyté tělo a nebo spíše to co z toho těla , zbylo . Všem proběhl mráz po zádech , a skrčeni v zachovalých zbytků domu , čekaly až bouře přejde. Ve zvůku bouře měl Kamil pocit, že slyší jak někdo tiše volá jeho jméno. Kamile , Kamile pojď ke mne , v jeho očích se objevil nepřítomný výraz a vydal se za hlasem .Všichni z výpravy si ale vzpomněli na kuchaře a velbloudy a v duchu se modlili aby se jim nic nestalo , a také aby i oni bouři přečkaly. Jak náhle bouře začala tak i přestala, a někde v dáli se jim zdálo, že slyší výt nějaké zvíře. Po bouři vyšli z domu do ulic města , ale nikdo si nevšiml že jim schází Kamil.

V ruinách neznámého města , se všichni velmi rychle zorientovali ale prozatím zůstávali společně. Byli přesvědčeni , že jsou všichni . A proto se vrátili zpět do zbytků domu.
Až zde na tomto místě , pověděli , starou pověst o Zakázaném městě i ostatním členům výpravy. Mezitím se dohodly , že se vrátí zpět do domu a blíž prozkoumají tělo , měli podezření , že by se mohlo jednat o jednoho člena ze Ztracené karavany. Zbytky oblečení , jenž vysely na kostře by tomu odpovídaly. Jenže se zde nabízí otázka co se tu proboha stalo A mohlo by se to stát znova ? Nikdo z nich neznal odpověď a aniž by si to uvědomily , naskákala jim všem husí kůže. Nakonec rozhodl David , že prozatím , prozkoumají nalezenou kostru a pokusí se o ní něco zjistit . Jenže , když se chtěli přiblížit ke kostře , stalo se něco co nikdo nečekal. Kostra se jim přímo před očima proměnila v prach , a tak se David rozhodl , že nejmoudřejší bude vrátit se zpět do tábora a zkontrolovat Vojtu se zvířaty.
Jaké bylo jejich překvapení když přišly do tábora a jídlo se již chystalo.
Vojta je všechny přivítal s úsměvem a s otázkou , co se jim stalo , že se všichni dívají jak vyoraná myš.
Odpověděli , mu , že se před nimi změnila kostra v prach , a také že je zastihla písečná bouře. Jenže Vojta nad tím zakroutil , jen a pouze hlavou . Písečná bouře se prý u něj neobjevila a jen tak mimochodem se zeptal kde nechali Kamila.
Všichni se na sebe podívali a teprve teď si uvědomili , že jim doopravdy jeden člen schází. Jenže , již padal soumrak , a za tmy se vydat do města bylo příliš nebezpečné , a tak se dohodly, že do města se vrátí zítra a budou hledat Kamila. Jenže jeden z vojáků se náhle ozval , že se k nim někdo blíží.
Jeden z ni ch šel té osobě naproti a ke svému ulehčení , v té osobě poznal Kamila. Jenže něco mu na něm nehrálo , jeho výraz byl nepřítomný a z úst mu kapali sliny.
Dali ho proto navečer do stanu , kde se u něj pak střídali až do rána hlídky.

7 komentářů:

  1. Máš radši Oreo nebo milku ?

    OdpovědětVymazat
  2. Máš radši kočky nebo psy ?

    OdpovědětVymazat
  3. Mám ráda tvůj morbidní smysl pro humor.

    OdpovědětVymazat
  4. Plánuješ někam jet do na výlet ? Třeba na hřbitov, nebo do Rumunska ?

    OdpovědětVymazat
  5. Jo a v té čepici ti to krásně sluší.

    OdpovědětVymazat
  6. [2]: No mám ráda všechna zvířat , až na šváby , červy ale zas na druhou stranu je to dobré krmivo pro zvířata. Psi mám také ráda ale nejoblíbenější zvíře je kočka.
    Ohledně druhé otázky , mám v plánu navštívit starý neudržovaný hřbitov , ale to vidím tak na jaro vzhledem  k námraze a nebo až bude hezky. Vzhledme k tomu , že je to  neudržovaný hřbitov , kde údajně straší   Tak bych go  moc ráda navštívila.

    OdpovědětVymazat
  7. Povídka  , není morbidní ani trošku , krom toho  kde máš morbidní humor   Zrovna v této kapitole není , nevím proč , ale právě jsme si vzpomněla na písničku z Noci na Karoštejnu..Až do věží
    Milá Kik , ostatní čtenáři neví nic o té čepici a, mimochodem v té čepici vypadám jak šílenec a já šílená nejsem ...teda doufám . A jestli máš na mysli fotku na profilu je to klobouk a ne čepice

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za komentář.Jakmile.budu moci přečtu si ho.🐱