sobota 8. února 2020

Nebezpečná známost - část první

Milé čtenářky, milí čtenáři, a nebo spíše převážně milé děti noci,
zde vám konečně zveřejnuji povídku nebezpečná známost. Užijte si její čtení, já touto dobou budu strašit ještě v práci :-D 
 
***

Odpolední čas nadešel a 45letá vdova si pročítá noviny. Nic zajímavého v nich není, a tak vstává a chystá se ven na schůzku. Jen přece se těšila na dnešní schůzku. V bytě měla již naklizeno, a tak jen netrpělivě očekávala jeho příchod. Příchod svého prince na bílém koni. Aspoň tak ho ona viděla. Jen přece žila sama a jedinou její společností byla palma v obývacím pokoji.
V duchu se vrátila ke dni, kdy se s tím mužem prvně setkala. Byla na procházce v parku a tam do ní nechtěně vrazil starší muž. Ihned se jí začal omlouvat a nějak se stalo, že si společně sedli na lavičku., kde se dali do řeči. On se jí představil jménem Pavel a prozradil jí o sobě, že je vdovec a vlastní svou továrnu na výrobu prvotřídních bonboniér.
Julie musela v duchu přiznat, že jí nejvíce zaujala skutečnost, že Pavel je majitelem továrny. A tak v duchu doufala, že by se mohli někdy opět setkat. Mohla snad za to náhoda či osud ale začala se s Pavlem setkávat každý den. A tak se stalo, že Pavla jednoho odpoledne v parku pozvala k sobě domu.
Oba byli domluveni na odpoledne příštího dne, a tak se stalo, že Julie byla ted nedočkavá. Netušící jaké setkání bude mít následky.
Již byl třetí hodina odpolední, když se ozvalo klepání na dveře jejího bytu. Julie celá nedočkavá, šla otevřít Pavlovi. Jenže místo Pavla byl za dveřmi poslíček se zprávou od něj. V té zprávě se Julii omlouvá, že mu do setkání přišla důležitá schůzka. A proto jí posílá Likérovou bonboniéru. Julie poslíčkovi poděkovala a celá nedočkavá otevřela bonboniéru. Jenže místo bonbonu se v ní nacházel Pavlův rozšklebený obličej. Julie vykřikla, chtěla jít k telefonu. Jenže měla pocit, že zkameněla na místě. Z bonboniéry před ní se začal skládat Pavel. Nejdříve obličej a pak i zbytek těla. Jeho tělo nemělo pořádně tvar a poslední věc, jenž Julie uslyšela, byla Pavlova slova: "Překvapení!"
V ten moment Juliini tělem projela ostrá bolest a ona se skácela k zemi mrtvá. Pavel spokojen a nasycen jejím strachem se v bytě rozplynul.
Příštího rána na Julii klepala její sousedka . Se kterou měla jít nakoupit. Jenže Julie neotevírala, a tak si sousedka otevřela byt vlastním klíčem. Svou kamarádku našla mrtvou u stolu. Ještě v ten moment volala polici. 
Ještě téhož dne vyšel v novinách následující článek.
 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Moc děkuji za komentář.Jakmile.budu moci přečtu si ho.🐱