neděle 9. února 2020

Nebezpečná známost - část druhá

Ještě o několik dní později byly noviny plné tohoto případu, kde měly všechny vdovy jedno stejné. Bydlely sami v bytě, nikoho neměly a vždy zemřely na infarkt. A na místě úmrtí se pokaždé našla likérová bonboniéra.
Jen jedné staré ženě nedaly ty noviny spát. Vzpomněla si na svého bratrance. Zrovna v té době měla u sebe na návštěvě svou pravnučku, a tak se jí rozhodla vyprávět o jejím strýci Pavlovi. "Aničko! Pojď sem," zvolala stará žena a její 10 letá pravnučka k ní přišla. "Posad se na židli a poslouchej, co ti povím. Když jsem byla v tvém věku, měla jsme staršího bratrance Pavla. A o něm bych ti chtěla vyprávět."
Anička se posadila a celá nedočkavá se zaposlouchala do babiččina vypravování.
 
O mnoho let dříve
Byla jsem ještě mladá a nezkušená světem, mě bylo čerstvých 18 let a jemu 40. Byl vdovcem, protože jeho žena zemřela při dopravní nehodě. Jeho to tehdy hodně zlomilo a nic ho nebavilo. Všichni jsem si mysleli, že se znova nezamiluje. Jenže jsem se spletli, zamiloval se do vdovy, které bylo 45 let. A protože vlastnil vlastní továrnu na bonboniéry, byl znám mezi ženami jako nejlepší partie.
Jenže všechny ho chtěly pro peníze a ne pro to jaký byl, on byl z toho nešťastný. A jednoho dne právě v parku potkal vdovu Marii Snapeovou. Okouzlila ho svým vystupováním či půvabem a nebo ho uhranula. Vlastně, co na té staré rašpli viděl je mi záhadou do ted.
Vzhledem k tomu, že žádný její milenec s ní nevydržel tři měsíce, mysleli jsme si, že ho zamilovanost do ní přejde, ale nepřešla. Za půl roku byla svatba. A co bylo nejhorší, oči pro pláč zbyly Magdalénce, ona ho totiž milovala, ale on jí ne. Vlastně jí považoval za svou vrbu. A tak se stalo, že jednoho dne se jí svěřil i s tím, že si myslí, že jeho žena má milence. Magdaléna se ho snažila uklidnit, ale nešlo to. On tu ježibabu doopravdy miloval. A ona jeho zas pro změnu nenáviděla, přemýšlela jak se dostat k jeho továrně a penězům bez něj.
A tak se stala jednoho dne moc ošklivá nehoda. Pavel měl údajně spadnout do stroje na likérové bonbony. Než byl stroj zastaven, zemřel. Marie jenž byla po druhé vdovou zemřela pár dní později na infarkt v nemocnici. Po celou dobu tvrdila, že jí pronásleduje její manžel v likérové bonboniéře.
 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Moc děkuji za komentář.Jakmile.budu moci přečtu si ho.🐱