neděle 30. srpna 2020

Dracula 2013 - recenze

Dracula 2013 - recenze

Milé čtenářky, milí čtenáři, a nebo spíše převážně milé děti noci,

před nedávnem jsem narazila na celkem dost zajímavý seriál o Dráculovi podle předlohy od Brama Stokra, které se skoro vůbec nejde díky bohu za ty dary.

A mimochodem příště se můžete těšit zase pro změnu na recenzi anime s upíry, ukázky jsou fakticky dokonalé. Tak a může se začít s recenzí.

Takže na režii a scénáři bylo celkem dost lidí. Jen je škoda že neudělali druhou serii

Režie: Andy GoddardSteve ShillBrian KellyNick Murphy

Scénář: Nicole TaylorHarley PeytonDaniel Knauf

 

Seriál začíná v momentu kdy Van Helsing uzavírá spojenectví s Vladem  Tepesem Dráculou ohledně společného nepřítele. Seriál se odehrává ve viktoriánském Londýně, kde Vlad stojí proti svému dávnému nepříteli. Zároveň si ale druhého nepřítele drží i blízko u těla a to mám na mysli Helsinga.

Mezi klady tohoto seriáru patří to, že za prvé nikdo Vláda neporazil, za druhé udělali z Helsinga to co ve skutečnosti byl i podle mě pitomce a celkem dost zkaženého člověka. I když k tomu celkem dost přispěl i společní nepřítel, ale Helsing udělal něco co bylo neodpustitelné a to i na konci. A Vlad no tak toho ukázali o hodně lépe než v knize.

  Co vlastně Vlada v seriálu čeká?  Zamiluje se a dokáže rozdrtit svého nepřítele, jehož taktiku zná a proti kterému sám podniká své vlastní promyšlené kroky. Kdo je tím nepřítelem a s čím se provinil Van Helsing? To se dozvíte v seriálu, když se podíváte. Mimochodme druhá serie není bohužel.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Moc děkuji za komentář.Jakmile.budu moci přečtu si ho.🐱