neděle 18. dubna 2021

Přátelství

Milé čtenářky, milí čtenáři, a nebo spíše převážně, milé děti noci, 
zajímalo by mě, co pro vás znamená pojem přátelství, ale ještě předtím, než mi to sami prozradíte, si prosím přečtěte tento článek.
 
Přátelství je pevné jak skála, ale zároveň i křehké jak květina. Je to něco z čeho může vzniknout například i láska a nebo pevné a věrné přátelské pouto, které vydrží až do konce života.
Toto pouto může vzniknout kdykoliv a jakkoliv. Ano je možné, že se budete o druhé strachovat a v duchu jim slibovat všechno možné a nebo nemožné. Hlavně pokavaď se dlouho neozývají, ale zároveň dává přátelství i sílu jít dál a vážit si ostatních osob kolem sebe a dokonce i sebe samotného. Protože kdo jiný než-li kamarádka vám podá pomocnou ruku, když jí potřebujete? Kdo jiný vás obejme a řekne slova útěchy a nevykašle se na vás, když potřebujete pomoci? Opět osoba, kterou nazýváte přítelem či přítelkyní.

Každé přátelství je oboustranné a nikdo by z něj neměl jen a pouze brát, ale měl by do něj i něco vkládat. Jako příklad mohu uvést city, pocity a porozumění, neboť i empatie je důležitou součástí tohoto pouta. Protože někdy je toto pouto křehké a potřebuje vláhu stejně jako květina, která cítí a vnímá své okolí. Pokud jedna strana dává a druhá strana jen bere a nesnaží se, nedává aspoň trošku na jevo, že mu na kamarádce či kamarádovi záleží, pak dostává toto pouto trhliny a stejně jak krásná květina, jenž v květináči dlí, vadne, neboť nedostává potřebnou vláhu. Vždy je důležité být oporou pro kamarádku a kamaráda. Občas se to může zdát jako nadlidský úkol, ale věřte tomu, že v přátelství se skrývá pravá ryzí síla a to i samotná naděje.

Protože ten, kdo má kamarádky a kamarády, kteří mu v těžkých chvílích pomou, chápe, že se nesmí snadno vzdávat a pokud sám něco vkládá do přátelství, pak i ví, že doopravdy dobří přátele jsou nad zlato a nikdy nezradí. Neboť síla v přátelství spočívá  i v naději na lepší dny, na budoucí setkání a na možnost některým jedincům, kteří se dlouho neozývají, cokoliv hodit na hlavu, či je polít s vodou a je mi úplně jedno, jestli si přečetli článek až sem. Muhaha.

Ehm, no zkrátka  snažím se říci tímto jen a pouze to, že přátelství je něco čeho by si každý z nás měl vážit a oč by měl pečovat, neboť toto pouto dává sílu jít dál, ať už jsou překážky jakékoliv, neboť v přátelství tkví se síla nepoznaná pro neznalé.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Moc děkuji za komentář.Jakmile.budu moci přečtu si ho.🐱