sobota 2. října 2021

Půlnoční mše-recenze pro děti noci

 

Milé děti noci ,

Tak zde máme měsíc říjen , a zároveň i první příspěvek v tomto měsíci. A co že to bude ? No přece recenze na hororový seriál Půlnoční mše. Jen nevím jestli nebyl větší horor přežít tu nudu co tam byla no nic . Ehm omlouvám se kapánek předbíhám.

                                    Půlnoční mše

Vznikla v roce 2021 , a její tvůrci asi jeli kdo ví na čem a mysleli kdo ví na co . Ehm ale ted pojdme na recenzi.

Takže tento hororový seriál má na svědomí jeden jediný člověk. Je to tvůrce a režisér v jednom  pan  Mike Flanagan.

  Tento muž dal , náboženskému fanatismu noví směr a pojmenování. Děj seriálu nás zavede na ostrov , kde žije stálá komunita lidí a kam se vrací po propuštění z vězení Riley Flynn  , který se zde setkává  i s novým knězem . Nebo tak se to aspoň na první pohled zdá.

 Dokonce v seriálu dojde i k úmrtí koček . Chudák kočičky dopadnou bez krve a nikdo nebude vědět proč.

   Ještě tam máme náboženskou fanatičku , která je pravou rukou kněze.  A klidně otráví i psa s jedem na krysi . První díl je zajmaví ale pak je to nuda kde se stále omývá bible  a kde je kněz poněkud fanatický….

  Ale upřímně byl zde jeden  důvod proč jsme se na ten seriál koukla a dokoukala jsme ho . Z kněze se nakonec vyklubal upír , ale až po tom co byl otráven  jedem na krysi a opět povstal z mrtvých. Fanatička to brala jako zázrak a kněz si zas myslel o upírovi co ho proměnil , že je ot boží posel . Anděl co se bojí světla .  A upírem se nakonec stane i pan Flynn , který nakonec spáchá sebevraždu  na slunci místo toho aby varoval obyvatele města. Což bylo celkem nelogické a jak to nakonec s ostrovem dopadne ?No na to se podívejte sami.

 Film má své klady a zápory a já bych moc ráda začala s tím co je kladné. Tak například krajina přírody na ostrově je úžasná. První díl . který je i úvodním dílem se povedl. Jsou tam 3 sympatické postavy a ne kněz to není ten vypadá jak fanatik. Kněz je upír no coby ne. Upíří křídla jsou vyobrazena opravdu nádherně.

A ted zápory : Nechaly v seriálu umřít všechny kočky. Totální katastrofa . Proč zrovna kočky ?? Nevmá stvoření ?? Na čem autor filmu proboha jede.

Upír který proměnil kněze v upíra nevypadá děsivě a vydává se za anděla.  Tady už měl autor těch návykových látek v sobě asi hodně.

Upírem se stane i osoba co otrávila chudáka psa. Krom zabití koček  se ve filmu dočkáme i zabití psa. Tvůrce seriálu je masochista co si libuje v zabíjení kočiček a psu.

 Hlavní upír postrádá logické chování  a je  šedivý  a není děsivý , což je totální katastrofa.

Fanatička změněná v upírku se chová jak blbec bohužel….díky ní jde pak vše do háje.

V seriálu není skoro žádná spolupráce. Skoro pořád se tam řeší náboženství.

Postavy se chovají nelogicky a to  všechny.

Takže jestli chcete klidně se podívejte  ale pozot u některých částech se unudíte skoro k smrti.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Moc děkuji za komentář.Jakmile.budu moci přečtu si ho.🐱