neděle 5. listopadu 2023

Přízraky Brynn Wilderové

Milí čtenáři, milé čtenářky, a nebo spíše převážně milé děti noci,
je to již několik měsíců, co jsem psala, že zde bude recenze na knihu Přízraky Brynn Wilderové. S potěšením vám všem oznamuji, že recenze na toto literární dílo již letí. Tak se prosím v klidu usaďte a nechť vás nová recenze zaujme. A doufám, že vás bude motivovat k tomu si přečíst jakoukoliv knihu.


Přízraky Brynn Wilderové
Autorka: Wendy Webb
Rok vydání: 2022

Přízraky Brynn Wilderové je doopravdy velmi zvláštní literární dílo, jehož příběh se odehravá v malém poklidném městě Whartonu jehož břehy omývá Horejší jezero.

Do tohoto poklidného městečka přijiždí mladá žena Brynn Wilderová, jenž se snaží vyrovnat se svou minulostí a načerpat sílu pro novou etapu života. Během svého pobytu zde se seznámí s majitelkou hotelu Luan a dalšími hosty mezi kterými je tajemný Ilustrovaný muž a pár mužů, jenž se navzájem milují a společně pečují o nemocnou ženu Alici.

I když se z počátku vše zdá ideální, Brynn se začínají dít zvláštní věci a magicky jí přitahuje pokoj číslo 5 v němž došlo v zimě k přirozenému umrtí, což je zvláštní. Nikdo neví, jak se tam daná osoba dostala. Zároveň začíná hlavní hrdinka svádět i boj sama se sebou neboť se zamiluje do záhadného muže jehož tělo pokrývá tetovaní.

Kdo je ilustrovaný muž a co cití k Brynn? A opravdu je možným vrahem, jak si myslí zdejší velitel policie? Nebo je vše nakonec jinak? A podaří se někdy odhalit totožnost záhadné osoby z pokoje číslo 5?

Chceteli to vědět, milí čtenáři, tak si knihu klidně půjčte z knihovny. Musím vás jen upozornit, že se nejedná o horor a tudíž se při jejím čtení nemusíte bát.

Autorce knihy se však podařilo prolínat dvě dějové linky a to přítomnost a minulost. Upřímně ani si to hned neuvědomíte. Kniha je v některých částech dojemná a doopravdy se vám z ní bude chtít brečet . Zároven je i vtipná. A konec je nakonec nečekaný. Stejně tak i rozuzlení celého příběhu, jenž si vás podmaní.

To je vše, co mohu k této knize, milí čtenáři a milé čtenářky, a nebo spíše převážně milé děti noci, napsat.

A ještě vám jen chci popřát zbytek klidného víkendu.

S pozdravem Vaše Irí



2 komentáře:

Moc děkuji za komentář.Jakmile.budu moci přečtu si ho.🐱