pondělí 24. října 2016

Svět je jen naší představou

Svět je jen naší představou rozléhá se v myšlenkách mích. Po tom co jsem si přečetla název tématu týdne. Ale jak vlastně pojmout téma s tímto názvem? Není to nic snadného a člověka to nutí aby se nad tím zamyslel.
Lidé si svět kolem sebe totiž neustále přetvářejí. Kácí lesy ,pralesy ,zaplavují vesnice. Staví přehrady anebo uměle změní toky řek. Všechny tyto činnosti se dějí již několik staletí a nezůstávají bez následků. Lidí žijí v představě, že jsou páni tvorstva a to je chyba.
Ano měníme svět podle našich představ a nedáváme si pozor, zdali je to dobré anebo špatné. Když už si začneme uvědomovat jak moc měníme svět tak začneme s novým světem , s Virtuální realitou , která je převážně na netu. Někteří lidé píši blogy a povídky a plní s své sny ale jsou tu i takový, kteří zůstávají uvězněni ve světě představ. Jsou to lidé, kteří žijí hlavně laikovaním svých fotek na Fb a nevnímají své okolí anebo lidí kteří se stále dívají jen na televizi a ztrácí pojem o čase a o tom co by měli dělat. U některých lidí by to mohlo vést i ke smrti či ztrátě přátel. Vždyť kolik lidí závislých na virtuálním psaní čí hrách zapomene jíst a nebo pít ? Či se zaměří jen na internet a pravé přátelé od sebe pak odhánějí? Je to závislost, ale zároveň je to jejich svět. Je to svět, který je v jejich představách. Svět ve , kterém jsou uvězněni a nedovedou se z něho dostat. Je to svět, který je podobný světu malého dítěte, které všude vidí jen to dobré a odmítá si připustit, že by mu mohl někdo ublížit. Protože ve světě malého dítěte existuje převážně dobro a ne zlo. A stejně je to i s virtuální realitou. Lidé si myslí, že mohou vše a jsou přesvědčení, že 150 přátel na fb jsou ti praví i když to tak není. Tak si dejte pozor na svět ve vašich

Žádné komentáře:

Okomentovat

Moc děkuji za komentář.Jakmile.budu moci přečtu si ho.🐱