úterý 8. listopadu 2016

Ty víš kdo

Upozornění: Tato povídka je inspirována mojí kočkou, Její věk a jméno jsou skutečné, ale rozhodně se nevyválela nikdy v bahně. Jen ukradla jako kotě sirový řízek.
Ty víš, kdo to byl. Kdo to udělal. Sama jí vídáváš den co den. Stále kolem ní chodíš a ona se ti otírá o nohy. Ať se hneš kamkoliv tak jde za tebou jak ocásek. Je tvou věrnou společnicí již 15 let. Když brečíš tak je hned u tebe aby tě utěšila. Tak mi sakra řekni kam se ta malá potvůrka schovala? Copak se to dělá?
Klidně jde a rozbije si vázu, a aby toho nebylo málo tak rozbije květináč a pak se jde vyválet do rozlité vody a do hlíny. Takto ušpiněná si vleze do čistých prostěradel a tam se valí. Chudinky prostěradla jsou znova špinavá, ale to nevadí. Až jí najdu tak ...Tak jí co? Přetrhnu jak hada? Pochybuji na to jí mám příliš ráda. Rozhodně ale dopadne pod sprchou a umyje se. Vždyť je samé bahno. No nic holka jde se hledat to malé čtyřnohé pometlo jdeme najít Mícu. No v jediné co doufám je, že není pro změnu ve sklepě. Ach jo kočky a jejich bláznivé nápady. Ale co mám jí ráda, takže i přesto že vím, kdo to byl, nakonec Micinku nepotrestám.
Povzdechnu si v duchu a jdu tu malou uličnici najít, i když ve vodě nedopadne. Jen jí utřu mokrou osuškou a pak suchou a ještě jí zapnu topení ať je hezky v teple a nenastydne. Jen přece je zima.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Moc děkuji za komentář.Jakmile.budu moci přečtu si ho.🐱