neděle 22. prosince 2019

Dracula Nesmrtelný-recenze

Dracula nesmrtelný
Milý čtenáři , čtenářky a nebo spíše převážně , milé děti noci ,
Tak vám sem píši novou recenzi a snad vás z ní netrefí šlak . U této knihy jsme přemýšlela , co se honilo autorovi hlavou ale abych nepřeháněla. Začnu s recenzí od začátku…..
Drácula Nesmrtelý
Autor : Dacre Stoker
Mimochodem autor této ehm knihy je prasynovec Brama Stokera….
Váhám , doopravdy váhám jak začít. Děj knihy nás zavadí do starého Londýna , rok po smrti kniží postavy hraběte Dráculy (ve skutečnosti knížete).
Zde se setkáváme opět s hlavními hrdiny původního románu , kteří dopadly katastrofálně. Máme zde alkoholiky a skryté rodinné tajemství. Také se zde objevuje samotný Vlad Tepeš Drácula , který je k překvapení všech naživu a má syna s Minou . Jak to stihly udělat během Dráculy od Brama Stokera , fakt nemám ponětí. Tento Drácula se považuje za božího bojovníka , po tomto zjištění , jsem rychle přelítla na konec a následně knihu vrátila do knihovny. Takže kniha mě zaujala s názvem , v duchu jsme se zaradovala. že nakonec v knize nezemřel ale to jsme netušila co si autor připravil na čtenáře.
Možná by kniha byla dobrá ale z pár postav se staly alkoholiky a konec Dráculy ? No katastrofa. Nechápu proč z něj autor udělal , někoho kdo nemyslí strategicky. Přitom když se podíváte do historie . Zjistíte , že Vlad Tepeš Drácula , byl správným panovníkem , jen měl poněkud kruté tresty na vše. Ale zas na druhou stanu za jeho vlády Rumunsko vzkvétalo a neměl skoro žádnou kriminalitu.
Ale co můžete očekávat od panovníku v 16 nebo v 17 století ?? Ke svým skutkům byl kolikrát dohnán a upřímně mělo by se i poukázat na to dobré co udělal.
Takže jestli , se chcete dostat do blázince knihu si klidně přečtete. Najdete jí v knihovně.
Jo jinak já osobně mám políčeno na novinku na knižním trhu. Drákulova žena , takže až se mi kniha dostane do rukou ta se těšte a nebo se děste recenze.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Moc děkuji za komentář.Jakmile.budu moci přečtu si ho.🐱