neděle 12. ledna 2020

Ztracená karavana část 13

Slunce , příštího dne vycházelo , a svými paprsky bloudilo po poušti. U zakázaného města , se probouzeli Jana s Rémusem a ostatními členy výpravy. Vyslechly zprávy od hlídky , jenž službu měla k ránu. Celý večer, byl klid a ani při rozbřesku se nic nestalo.
Všichni se společně najedly a pak se domluvily na tom , že je načase vydat se do Zakázaného města dokud zlo ještě spí. Rozhodly se , že se rozdělí do dvou skupin a začnou prohledávat domy od středu. Větší pravděpodobnost, ukrytu , zbraně bylo někde uprostřed města , nežli na jeho počátku.
Všichni se tedy vydali do města a vše společnými silami prohledávaly. Ke svému zklamaní ale nemohli nic nalézt.
Již si pomalu začal myslet lékař František Nezval a, že zde ztrácí čas , a chtěl to říci i jeho zdravotní sestře Kamile Ridké.
Když , si všiml , že se k němu blíží Rémus , který se smál od ucha k uchu. Měl k tomu své důvody.
"Františku , Kamilo , našli jsme ukryt té zbraně , pojďte se mnou. Za chvíli bude odpoledne, dáme si přestávku a pak ten ukryt prozkoumáme. Jana je nadšená , a já se jí ani nedivím."
"Doopravdy , Rémusy to je dobrá zpráva tak nás veď ." Pravil František , a aniž by si to uvědomil vzal , Kamilu , za ruku a vydaly se společně za Rémusem. Ten je dovedl , do starého polorozpadlého chrámu , kde u jedné zdi , klečela Jana a něco s vědeckým zaujetím čistila. Byla u toho opatrná , a tak ostatní členové čekaly až s končí prací aby jí mohly upozornit na přestávku.
Poté co tajemný artefakt očistila a opatrně zakryla bundou na ní promluvil Rémus, v ten moment ale chudákovi Rémusovi dopadl na hlavě …..Neboť se ho Jana lekla. Když ale uviděla , že je to on a , že přivedl ostatní , začala se mu omlouvat a společně si dali nakonec svačinu. Při , které se Jana potutelně usmívala.
Remus, se jí ptal , proč se tak usmívá , když můžou mít každou chvilku za zádama smrt. Jenže Jana k překvapení všech pronesla , že má zbraň , která zničí Kamila a přízrak, zažene zpět do temného podsvětí kam patří.
Jen musí vyřešit dva problémy. První problém , jak zneškodnit Kamila , aniž by z nich udělal sekanou s kaší. A druhý problém , jak zahnat přízrak , aniž by z nich udělal stejné monstrum jak z Kamila. Protože , silně pochybuje , že se přízrak dá zahnat se zavázanýma a nebo zavřenými očima.
Mezitím , několik kilometrů od nich , procitl ze svého spánku Kamil. Který si uvědomil , až ted , že čtyři lidé ,chybí , i když si je jistý , že všechny včera zmasakroval.
Teprve ted mu došlo , že se museli rozdělit, ale co je horší, je skutečnost , že jedna skupina zůstala v Zakázaném městě. Musel se vydat ihned na cestu zpátky.
Mezitím v Zakázaném městě se všichni členové nakonec dohodly co a jak udělají, První cíl je zbavit se Kamila , bez něho přízrak nemůže ven. Krom toho Rémus , našel destičku kde byl popis jak fungovalo uvěznění přízraku. Dobrá zpráva je , že se přízrakem nemusí tváří tvář setkat. Špatná zpráva je , že ho musí uvěznit do dnešní půlnoci.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Moc děkuji za komentář.Jakmile.budu moci přečtu si ho.🐱