neděle 12. ledna 2020

Ztracená karavana část 14-konec

Náhle ale všem ve skupince naskočila husí kůže, a oni ucítily poryv ledového větru , i když slunce bylo vysoko na nebi. Pouští se nesl opět šílený smích , jenž předcházel ve vytí neznámého zvířete. A nebo to snad byl člověk , jenž ztratil svou lidskost , neb se vzdal samotnému přízraku ?
Všichni předpokládaly to druhé. A tak začali ihned realizovat svůj plán.
Všichni se vrátily do tábora a šli spát, jen Jana zůstala vzhůru a šla udělat kafe. Bezstarostně si u toho prozpěvovala ,netušící , že j í někdo s černými myšlenky pozoruje. Kamil již , došel zpět k Ztracenému městu a jeho černé srdce radostí zaplesalo , že narazil na zbylé čtyři přeživší. Jako prví Zpozoroval Janu, a tak se jí rozhodl zabít. Potichu se k ní blížil , a když byl pár metru od ní a chtěl již zaútočit… Ale náhle ze z písku vynořil Rémus, jenž ho probodl zlatým kopím. Kamil krátce vykřikl , a padl k zemi mrtev.
Teprve teď se otočila Jana a pronesla:"Tak to bylo rychlý . Ty se s ničím nepářeš že ? "
Rémus jí odpověděl: " Jani , ovšem , že ne , přece tě nenechám sežrat , ted musíme jít za Kamilou a Františkem , dodělat zbytek , a vrátit se domu . "
Jak řekl tak udělali. Oba se připojily , ke svým přátelum , kteří čekaly u v chodu do hrobky. Kde vše začalo a mělo i skončit. Zlaté kopí museli , donést doprostřed schodiště , a pomocí zrcadel nasměrovat poslední paprsky slunce dolů. Věděli , že mají již málo času ,přízrak se brzo probudí a oni musí z tohoto proklatého místa vypadnout dřív než slunce zapadne , jinak zde zemřou. Nakonec se jim vše podařilo udělat tak jak měli , a nežli slunce zapadlo byli již v táboře.
Jen přízrak , jenž se probudil z neklidného spánku , chtěl se vydat po schodišti nahoru , jenže v tne moment kdy se do polovinu schodiště dostal. Sluneční svit osvítil zlaté kopí a jeho světlo se odrazilo i od zrcadel a zasáhl přízrak, Městem se rozlehl bolestný výkřik a přízrak zpět do podsvětí byl nucen se vrátit kde slunečním světlem byl uzamčen.
O dva týdny později v novinách vyšel následující článek.
Z výpravy ,která se vydala po stopách Ztracené karavany se vrátily jen a pouze čtyři členové. Po zbytku se pátrá , ale policie si je jistá , že si je vzala poušt.
Dle Rémuse a Jany se pohádaly během výpravy a rozdělily se na dvě části, Jedna směřovala do Káhiry a druhá do středu pouště. Vypadá to , že tajemství Ztracené karavany , nikdy nebude rozluštěno. K překvapení všech ale začala Jana žít s Rémusem a budou mít svatbu. Následně po nich bude druhá svatba Kamily a Františka.
Nezbývá , nežli těmto dvěma páru popřát šťastný start do manželského života.
To bylo vše co v novinách vyšla a pošt si tak své krvavé tajemství nechala pro sebe.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Moc děkuji za komentář.Jakmile.budu moci přečtu si ho.🐱