čtvrtek 6. října 2022

Pátá čtvrtina noční můry a snové výjevy (recenze na knihu)

Pátá čtvrtina
Noční můry a snové výjevy

Autor: Stephen King

Milé čtenářky, milí čtenáři, a nebo spíše převážně milé děti noci,
s pomocí této knihy bych vás chtěla seznámit s autorem Stephenem Kingem. Tento autor pochází z Ameriky a je nazýván králem hororu. Je mu 75 let a patří mezi nejplodnější autory této doby. Mezi jeho knihy patří: Prokletí Salemu, O psaní, Když teče krev, Zelená míle a mnoho dalších literárních děl. Ne všechny jsou však horové, neboť tento spisovatel by se dal označit jako renezanční člověk, neboť hraje na kytaru a píše knihy všech možných žánrů. A také byla jeho literární díla mnohokrát zfilmovaná, například: Prokletí Salemu.

Kniha Pátá čtvrtina se skládá z 13 povídek, které mají různé konce, děje a postavy. Uznávám, že tato kniha se mi zdá oproti jiným jeho dílům poněkud slabší, ale zároveň se tam dají nalézt i opravdu napínavé a zajímavé povídky.

Například Doktorův případ, jehož děj se odehrává v Londýně za deštivého dne. Na pomoc k vyřešení vraždy je pozván Sherlock Holmes s doktorem Watsonem. Jedná se o vraždu, jenž se stala v zamčené pracovně. Nechvalně známého pana Hulla. Kdo a proč jej zavraždil je záhada, kterou se musí detektiv pokusit vyřešit avšak zároveň mu v cestě stojí i jistá překážka.
Chcete vědět jaká a kdo zavraždil pana Hulla? Tak pak si kupte knihu a nechte se unášet světem fantazie od samotného krále hororu.

Vlastní názor

Kniha je čtivá avšak některé povídky člověka nevtáhnou do děje. Obálka knihy je zajímavě udělaná a rozhodně člověka zaujme. Takže knihu mohu doporučit koupit. To, co se mě muže zdát slabší může být pro jiné luxusní.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Moc děkuji za komentář.Jakmile.budu moci přečtu si ho.🐱